Schuurbiers: "Wij blijven continu zoeken naar verbeteringen"

Wouw - In het dorpje Wouw nabij Roosendaal is al 30 jaar Baderie Schuurbiers gevestigd. De showroom van 1500m2 is een genot om doorheen te wandelen; mooie en ruime badkameropstellingen en keukens geven het ruime pand de nodige beleving. Om tien uur ‘s ochtends heb ik afgesproken met Cees en Miranda Schuurbiers. Vol trots leidt de dochter van de eigenaar mij rond door het pand. Even later sluit ook Cees Schuurbiers aan.

Door Jasper Boot

Prachtige showroom
“Steeds meer mensen in Nederland zien het nut van sporten in”, vertelt Miranda, nadat wij de douche met infrarood passeren. “Je ziet dat ook terug in de verkoop, want steeds meer mensen kiezen ervoor om een infrarood in de douchecabine te plaatsen. Met 8 minuten per dag kun je de spierpijn aanzienlijk verminderen”, benoemt de adviseuse nog even als groot voordeel van de infrarood.

Miranda Schuurbiers

De infrarooddouche is natuurlijk niet het enige wat Schuurbiers bijzonder maakt. Op de bovenverdieping staat een scala aan badkamers, waarbij de consument de nodige inspiratie kan opdoen. De lift naar de bovenverdieping biedt uitkomst voor mensen die minder goed te been zijn of aan ouders met een kinderwagen. Kortom; bij Schuurbiers wordt overal aan gedacht.

 “Je ziet dat ook terug in de verkoop, want steeds meer mensen kiezen ervoor om een infrarood in de douchecabine te plaatsen."

Op de benedenverdieping staan de nodige keukens en een aantal badkamers. Ook ligt er een legio aan tegels, waar de klant de meest geschikte tegel voor zijn of haar badkamer kan uitkiezen.

Uniek concept
“Wat ons uniek maakt?”, reproduceert Cees Schuurbiers mijn vraag. “Wij leveren complete badkamers. Alles is bij ons in één hand”, benadrukt de ondernemer. “Dat is ook écht onze kracht. Bij ons hoef je niet te schakelen tussen de monteur en leverancier; wij ontzorgen de klant helemaal.”

Naast het aanbieden van badkamers heeft Schuurbiers in hetzelfde pand ook een tal van keukens. Miranda: “Onze adviseurs hebben veel kennis van badkamers en keukens. Regelmatig schaffen mensen zowel hun keuken als badkamer bij ons aan.”

Trouw en hecht team
Dat Baderie Schuurbiers een hecht team is, daar kom ik al snel achter. Het verloop van personeel binnen Schuurbiers is gerust laag te noemen. Dochter Miranda werkt al sinds haar vijftiende in de showroom in Wouw en volgde tot haar twintigste een vakgerelateerde opleiding. Drieëntwintig jaar later staat ze nog met veel passie in de showroom. Van vastroesten in haar vak is dan ook absoluut geen sprake. “Wij blijven continu zoeken naar verbeteringen. Zo gebruiken wij bijvoorbeeld moderne tools om de toekomstige badkamer te laten zien. Wij bespreken alle details uitvoerig met de klant.”

 “Wij blijven continu zoeken naar verbeteringen. Zo gebruiken wij bijvoorbeeld moderne tools om de toekomstige badkamer te laten zien."

Onnodige verrassingen uitsluiten
Niets is zo vervelend als tijdens de verbouwperiode voor verrassingen te komen staan. “Voor de werkzaamheden beginnen kaderen wij alles af. Tijdens de verbouwing weet de consument precies wat wij hebben afgesproken, zodat er geen onenigheid kan ontstaan. Op die manier houd je altijd tevreden klanten”, beredeneerd Schuurbiers senior.

Belgische markt
Niet alleen in Nederland maakt Baderie Schuurbiers badkamers, maar ook over de grens bij onze zuiderburen komen de monteurs van Schuurbiers veelvuldig. “Er zit een groot verschil qua manier van werken tussen de Belgen en wij”, legt Miranda uit. “In België heb je met drie verschillende partijen te maken als je een badkamer aanschaft. Het grote voordeel van onze manier van werken is dat je maar met één partij te maken hebt. Dat is voor de consument snel schakelen. Om die reden werken wij ook veel voor Belgen, die veelvuldig via mond-tot-mondreclame bij ons terechtkomen.”

Een uur na binnenkomst neem ik afscheid van Cees en Miranda Schuurbiers en rijd ik terug naar het hoofdkantoor. Eén ding weet ik zeker; de familie Schuurbiers weet precies wat ze doen en zijn zeer vakkundige mensen. Specialisten die ik zou toevertrouwen als ze mijn badkamer zouden (ver)bouwen.

Wil jij de showroom van Baderie Schuurbiers eens bezoeken? Maak dan vrijblijvend een afspraak via onderstaande button.

Maak een afspraak

Bezoek onze showroom Maak vrijblijvend een afspraak!

Maak een afspraak

‚Äč )